Canet Rock 2014!

Em desperto a les 3 de la tarda sense tenir més al cap que les tonades dels Amics de les arts, Love of Lesbian i Txarango. El concert d’ahir va ser intens i va encendre l’orgull de tothom amb el bo i millor de Catalunya. El cartell és tota una mostra d’amor i inclou artistes tant en auge com veterans. Parlem dels Blaumut, Els Pets, Amics de les arts, LoL, Gerard Quintana, Brams, Gossos, Manel, Mishima i l’Electrica Dharma entre d’altres. Hem descobert un gran festival.

A l’horabaixa, és moment d’agafar un lloc entre la gentada, ja sigui a cops de colze o plantant la tovallola, i cantar, riure i emocionar-nos. Veure als entregats artistes, en el cas dels Love of Lesbian, com es carreguen una guitarra llançant-la per sobre del seu cap. Sense acudit, podem dir, que se’ls en va anar de les mans…

Sentir l’ambient, veure que no ets l’únic que recorda amb entusiasme les lletres de Sopa de Cabra de la mà de Quintana i de tant melancòlics posar-nos moixos amb Cada nit pot sortir el sol de Sisa.

El que té de bo aquest festival és que no és pas un festival per fer gresca – que també- sinó que la música és sovint lenta i maca abans que un pretext per fer una olla. Joan Dausà i el místic Mishima en són un clar exemple. De fet, Txarango va ser un afegit d’última hora com a reclam del gran públic, i de la mateixa manera hauríem pogut veure els Catarres, però tampoc hauria casat el caràcter de que us parlo. Malauradament, molts ens devíem perdre a Txarango – m’incloc- degut a l’endarreriment que se solapava actuació rere actuació. Perquè, efectivament, Txarango acabaria tocant en aquell moment de cada nit en què pot sortir el Sol.

Canet Rock

 

L’ALTRE CANET

La infraestructura d’escenari, càmeres, etc. va ser un punt a celebrar, sobretot pels amants de LoL que fan un gran ús dels panells posteriors, però hi ha coses que pocs haurien previst…

Les dotze hores de Rock a Canet, o Canet Rock, han acollit a més de 25000 persones de públic ben divers, d’adolescents fins a quarantins. El recinte, habilitat amb labavos, una antena de Movistar i unes quantes paradetes, encara hauria necessitat més barres i una entrada més ampla. La cobertura feia llufa i només les companyies més petites, com Symio, gaudien d’una barra si s’allunyaven una mica. A les dotze de la nit, s’havien acabat els entrepans i les cues per un ticket de cervesa s’allargaven a l’hora i mitja. Resultat- combinant la fira independista, amb el festival, molta gent a Canet va mirar de fer la seva per a treure’n profit, i les barres de la Via Cannetum van fer l’Agost, afegint que moltes tendes dels voltants, com ara la tenda de llaminadures de la mateixa via van veure’s obligades a no tancar fins  després de la mitjanit per l’afluent de gent. Les iniciatives són variades; desde un recinte alternatiu d’entrada gratuïta (i sense música en directe) al costat del lloc en questió: Canet -Free- Rock fins a un forn de pà treient fornades a la una de la matinada per a suplir els joves amb entrepans de Pernil, llonganissa o xocolata  passant per una ben montada barra de refrescos i entrepans calents regentada per una perruqueria (que ho vestia amb música de Pitbull, tot i que més els hauria valgut deixar-ho estar).

Amb Canet Rock, el Maresme té un fill enérgic i ple de Salut (no sense l’ajuda de les grans marques) i esperem que encara sigui adolescent durant molts anys.

Anuncios

2 comentarios en “Canet Rock 2014!

  • L’edat és un estat mental. Si la música ens agrada, ens posem a prop de la barra on no ens molestin i mirem el concert.

   Et dedico uns versos d’Els Amics de les Arts…

   Ja no ens passa/ ja no sortim de nit/ que l’endemà no som ningú/ Que el dia que sortim/ cantem tant allà al mig/ que ja podríem ser els pares d’algú /
   Que això ja és massa

   🙂

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s