“ANARCHY (2014)”: Com fer una matança ecosostenible

Benvinguts a la sisena purga anual. Us encoratgem una vegada més a que seguiu aquests consells per a una nit sostenible. Recordeu cremar els cadàvers per fer biomassa o per a alimentar la vostra llar de foc en una nit segura. Compte amb els alcohòlics, que s’encenen ràpid! Féu adob orgànic amb els cossos de la purga. I sobretot: gastareu menys bales si utilitzeu un matxet. M’esteu escoltant? Rellamp! És que en aquesta pel·lícula tot és un malgastament de recursos? Els cossos es deixen a la carretera provocant trànsit, es gasten quilos de bales! És que l’arma blanca ha passat de moda? Com a mínim compleix el principi elemental de la sostenibilitat.

Reduir, reutilitzar… Reciclar. Fer una pel·lícula de merda a partir de més merda.

487474

Com a segones parts, les segones parts tendeixen al refregit. El que realment fa por és que la “purga anual” tendeixi a… vaja, una pel·lícula… Anual. Fins a quan es podrà tensar aquest fil de violència gratuïta?

La premissa de la pel·lícula ens agrada, sí, però tant en la primera com en la segona pel·lícula es trobava tan esbossada que qualsevol diria que se li va ocórrer al tècnic de llums mentre prenia un cafè. Atenció a que el trailer no és més que la premissa i uns secundaris icònics buscats per a l’ocasió, com foren a la primera pel·lícula (i amb millor resultat) els joves emmascarats.

Un tràiler tant buit com aquest, sense novetat aparent, només pot portar a una pel·lícula superficial. L’argument, que només ratlla la superfície del problema que planteja, és raò per la que aquesta pel·lícula no passa de pel·lícula d’estiu. No afegeixen normes noves, sinó que segueixen amb la mal espremuda normativa coneguda.  Si agafessin la retransmissió de la purga i desenvolupéssin bé, i dic agafant també tota aquesta xerrameca que es treuen de la màniga de Hobbes i que l’home és una bèstia per naturalesa i desfogar-se i fessin UNA sola pel·lícula que arribés fins al final de l’argumentació sobre si és lícit o no, moral o no, sobre si el govern conspira al seu voltant… Tindríem una sola pel·lícula, i probablement, bona.

La purga semblava més encertada, hi havia algun ensurt, hi havia un conflicte moral visible entre els membres de la família i era més claustrofòbica. Ara, en món obert (modo sandbox ON) i batalles campals la tensió es desinfla, convertint-se en una cinta d’acció.

S’afegeix un bàndol revolucionari com a crítica classista als pares fundadors. Qui rep a la purga són els pobres, i no només els pobres, també les famílies de classe mitjana-baixa, per ordre del govern. Per això les dues protagonistes són pobres i els malfactors són rics que tenen una devoció fastigosa cap a la nit de les bèsties.

L’heroi salvador és un home que ha sortit a venjar-se en la nit de la purga. És un home dur però compassiu. És un personatge que funciona bé però el desenllaç de la seva història de perdició sobra totalment. No s’hi palpa gens de la brutalitat que necessitaria, ens agradaria veure-li la bèstia interior. És massa bonista. Un final sense gaire acció que, a més, inclou un moment salvats per la campana.

En conclusió, res a envejar a la purga original.

El millor: acció en visió nocturna

El pitjor: un clímax poc climàtic.

La nota: 5, gairebé entretinguda.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s